=

POGLEJ SI: Akademija za odnose

041 410 843

041 410 843

=

Akademija za odnose

Zakaj bo 2018 najboljše leto dosedaj?

Jan 12, 2018 | Rast

Arhivi

Ob koncu starega leta delamo inventuro našega življenja in velikokrat tudi postavimo cilje za novo leto. Predvsem postavljamo cilje, za katere smo prepričani, da nam bodo polepšali življenje, ko jih bomo dosegli. Včasih cilje dosežemo, včasih pa opustimo, a le redko zares dosežemo tisto veselje, ki ga iščemo. Zakaj? Zato, ker tisti občutek sreče, ki ga pogrešamo, ni prav nič povezan s cilji. Kako torej doseči, da bo 2018 najboljše leto, četudi ne boste dosegli ciljev?

Cilji so seveda super orodje, da usmerijo našo pozornost, da z njimi dosegamo spremembe v našem življenju. Veliko več možnosti imamo, da pridemo do željenega uspeha, če načrtujemo korake do tja in skrbno pazimo, da te koraki postanejo del našega vsakdana. Načrtovanje in vztrajnost je recept za uspeh. Sliši se enostavno, kajne? Dejstva pa so naslednja: Sreča ni povezana s cilji in velikokrat sploh ne vemo, kaj si v resnici želimo!

Prepričani smo, da vemo kaj si želimo, da vemo kaj je tisto, kar nas bo osrečilo. Ampak obljubim vam, da nobena stvar na tem svetu nima te moči, da vas osreči! Za srečo je pomembna izključno samo vaša naravnanost. Največ želja se vrti okoli finančnega stanja in naše postave, ker mislimo, da si želimo imeti več denarja in da si želimo (ponovno) imeti tisto lepo, sanjsko postavo. To nas bo zagotovo osrečilo. Ko bomo bolj suhi, bomo zgledali bolje in se počutili bolj samozavestno in zato imeli tudi bolj osrečujoče odnose. Še bolj pa bomo srečni, ko zaslužimo pošteno plačo, saj si bomo potem lahko privoščili shujševalne programe in trenerje brez slabe vesti in še vedno ostane denar, zato da otroku dokažemo, da smo dobri starši in mu lahko kupimo kar si želi. V nas je pravzaprav ena globoka želja, da bi bili sprejeti takšni kot smo, da bi bili ljubljeni, da bi imeli občutek, da smo dovolj dobri, da se ne bi počutili ves čas povsem neuspešni in kot da so vsi drugi srečni, samo mi moramo skrivati prave občutke, ker nas je sram priznati, da smo predebeli, ker je edini odklop, ki ga imamo, uživanje v hrani. Če smo torej bolj natančni, si ne želimo 10kg manj, ampak občutek, da smo uspešni, da smo zadovoljni s sabo in da znamo tudi mi živeti nasmejano, brez da bi morali »fake-ati«. Kaj torej napisati na seznam naših novoletnih želja? Zagotovo je bolje napisati, da si želimo spet čutiti ljubezen, sprejetost, notranje veselje in mir, kot pa da pišemo o kilogramih, finančnem stanju in poslovnih, študijskih uspehih. Vse to vam bo zagotovo uspelo, ko boste živeli srečno in mirno, v skladu s svojimi čustvi in telesom. Ko smo srečni, se teža sama od sebe zmanjša, se pokaže naša kreativnost, volja do dela, motivacija za življenje in zagotovo se to pozna tudi na finančnem in poslovnem področju. Razumete? Sreči sledi uspeh.

Verjetno se strinjate z mano, če ste članek prebrali do sem, hkrati pa sem vam sedaj vzela še edini način, ki ga poznate, da ohranjate vero, da bo nekoč bolje. Če torej nehate računati na to, da vam bo srečo prinesla postava ali pa finančno stanje, potem sledi logično vprašanje, kako potem načrtovati pot do sreče? Ali sreča potem sploh obstaja, ali pa bo kar vedno tako kot je sedaj?

Če torej letošnje leto začnemo samo z enim vodilom in to je kako najti v novem letu tisoč in en način, da bi se imeli radi, bomo zagotovo na najboljši poti. Ko bomo pozabili na cilje, se ne rabimo kregati in razočarano nad sabo priznati, da smo itak vedeli, da nam nikoli ne bo uspelo. Lahko se objamemo in se pohvalimo! Poskusili smo, zbrali smo ponovno motivacijo, voljo, pogum. Koliko čudovitih lastnosti imamo? Nismo samo čakali na srečo, ampak smo se z vsem znanjem lotili spremembe. Vau, to je odločnost, to je moč, to je občudovanja vredno. Šteje vsak korak in namesto jeze, v sebi poiščimo ljubezen. Ta nam bo dala zagon, da čez tri dni ponovno začnemo s koraki naprej in če ne bomo začeli, bomo vseeno o(b)stali s pozitivnimi občutki. In obstati z ljubeznijo v sebi, sploh ni tako težko. Mogoče bi za novo leto bil moj nasvet ta, da vsak večer popišete eno stran zvezka s hvaležnostmi, z veseljem, ki ga občutite do stvari, ki jih že imate. Opazili boste, da ni sreča v tistem, kar prihaja, ker vedno v življenju nekaj manjka. Sreča je v tem kar imate in vse tisto, v čemer ste vi sposobni videti dobro, videti ljubezen in hvaležnost. Sreča je v občutkih in zato postanite vladarji svojih čutenj, namesto da nadzirate zunanje okoliščine, ki se ves čas spreminjajo in jih je nemogoče v polnosti nadzirati. Sreča je odločitev, je nekaj kar lahko mi nadziramo in zato vam ob novem letu želim, da se boste odločili, da je leto 2018 vaše najboljše leto dosedaj!

Arhivi