=

POGLEJ SI: Akademija za odnose

041 410 843

041 410 843

=

Akademija za odnose

5 vzrokov zakaj je pomembno, da se pripravimo na svoj zakon

Mar 9, 2022 | Partnerstvo

Arhivi

Če so naši stari starši cenili zakon, je danes prav nasprotno. Danes je dobro, če smo odprti, si dovolimo avanture, si ne delamo omejitev in včasih me prav jezi ta odnos, s katerem odražamo tako brezbrižnost. Po drugi strani pa se zavedam koliko razvrednotenosti je v družbi. Danes ni vredno nič kar traja, kar je monotono, rigidno in izkušnje drugih mi govorijo, če je nekaj toksično, pač črtamo iz življenja. Jaz sem mnenja, da ni nič tako zelo toksičnega na tem svetu, kot je naša (pod)zavest. Ljubeči odnosi so vir največjega bogastva, ampak moramo jih znati ustvariti. Odgovornost je na nas!

1. ANTIDEPRESIV

Ste vedeli, da ljubeči odnosi znatno zmanjšajo dovzetnost za tesnobo in depresijo? Ves čas iščemo srečo in ugotavljamo kaj še potrebujemo, v resnici pa nas nič bolj ne napolni kot je odnos, v katerem smo lahko to kar smo. Naši najbolj tesni odnosi osmislijo naše življenje. V zadnjem letu je marsikdo izgubil smisel in voljo do življenja, pa ne zato ker so bili preveč časa doma, ampak zato ker so ugotovili, da so sprejeti samo takrat kadar so uspešni, veseli, delavni. O težavah ne govorimo ali pa si gremo takrat strašno na živce. Kot da v najtežjih trenutnih ne premoremo sočutja in ranljivosti. Pa vendar, kam se obrnit, če nas ne razumejo doma?

2. OBČUTEK, DA OB NEKOM LAHKO SAMO SMO

Strinjam se, da nam je kdaj v odnosih tudi težko, da je kdaj potrebno kaj potrpeti, narediti kompromis in da bi kdaj najraje pobegnili. Ampak če pobegnemo, potem nikoli ne vemo kaj vse lahko zgradimo, če enkrat vztrajamo! Skoraj na vsako goro je težko priplezati brez kondicije, pa vendar je najlepši razgled ravno na vrhu! Vedno je vredno! In podobno je v ljubečih odnosih. Težko je na začetku, ko pa dobimo kondicijo, ko se zares poznamo, čutimo, pa velikokrat sploh niso potrebne besede. Dovolj je samo to, da je nekdo tam, ob nas. In ta kondicija, ki jo pridobimo v zakonu, je nekaj kar se na da kupit ali osvojiti na kratkih progah. In čeprav so mogoče sedaj kregi boleči, obstajajo načini, kako jih rešiti in verjamem, da jih bosta našla, če bosta vztrajala. Na koncu bosta na to ponosna.

3. KER ODHOD NE REŠI NIČESAR

Ko nam je v odnosu težko, bi se radi zaščitili in če imamo občutek, da se ne znamo ali ne zmoremo zaščititi, da nismo upoštevani, pridemo do sklepa, da je ta odnos za nas toksičen. Če je odnos toksičen, potem je zagotovo nekaj narobe z odnosom ali partnerjem in je najboljše, da to čimprej zaključimo in oddidemo. V resnici naredimo veliko napako in to ugotovimo takoj v naslednjem odnosu, ko stojimo spet pred istim izzivom. Ja, včasih je lažje odditi ali pa se nam v tistem trenutku ne da ukvarjati s tem ali pa ne s to osebo, ampak zagotovo bomo ob nekomu to morali razrešiti ali pa se nam bo ista lekcija vse življenje vračala. Naša psiha je narejena na način, da ves čas ponavlja že znane vzorce, prav z namenom, da jih bomo nekoč rešili.

4. KER JE DOBER ZAKON NALOŽBA ZA PRIHODNOST

Ko smo uspešni, veseli imamo ob sebi veliko ljudi. In vsi smo lahko v lepem partnerstvu, dokler traja zaljubljenost. Ampak samo ljudje s karakterjem in tisti, ki so se odločili za predan zakon, vejo kako pomembno je, da je nekdo ob nas, kadar pridejo preizkušnje. In v življenju vedno pridejo. Ko smo v stiski in bi potrebovali nekoga, da mu pokažemo ranljivost, nimamo energije, da bi ugotavljali kdo je pravi prijatelj, koga lahko pokličemo in koga ne. Takrat potrebujemo nekoga, ki nas pozna. In če ne prej, cenimo naše najbližje odnose prav v teh trenutkih.

5. KER NAS SAMO ODNOSI V RESNICI SPREMINJAJO

Vse prevečrat sem že imela na terapiji ljudi, ki so mi povedali, da že vse vejo, da so prebrali že veliko knjig, da si vsak dan pišejo in berejo afirmacije, pa vendar se ne premaknejo. In seveda je to zato, ker nas lahko spremeni samo odnos. Prvih nekaj ur so skeptični in čakajo navodila, potem pa naenkrat začutijo. In spremembe se dogajajo same. Ključ je v občutkih, ključ je, da lahko vse to znanje, ki ga imamo, doživimo V ODNOSU! In četudi so nekateri partnerji še tako trdi in se ne želijo spreminjati, je resnica takšna, da ne morejo ostati isti, če se spremenimo mi. S partnerji živimo v takšni koherenci, da včasih ne moremo ločiti, katero čustvo, vzorec, je od koga. In verjemite mi, če čutite nemoč, ste tudi moči, če čutite žalost, zmorete tudi veselje, če ste jezni, zmorete tudi odločnost. Samo ne zadovoljite se s svojim položajem, dokler ne boste srečni. In takrat bo tudi partnerstvo zacvetelo.

V odnosih smo ranjeni, ampak odnosi so tudi tisti, ki nas ozdravijo! Samo z novo izkušnjo bomo začeli ponovno verjeti! Če se želite pripraviti na vaš zakon, na spremembo, boljši odnos, potem si poglejta spletno akademijo Eva Erpič. Izide avgusta in to po zelo posebni ceni. Sicer pa dobri odnosi so itak neprecenljivi.

Arhivi